Освячення Дому молитви в Лебедині

Ось і настала довгоочікувана й благословенна мить для членів церкви міста Лебедин – освячення нового Молитовного Дому. По Божій благодаті 18 жовтня 2015 року там відбулося урочисте відкриття     новозбудованої церкви ЄХБ. Ця подія стала неабияким благословенням для її членів.

Великий зал, балкон, і, навіть хол був переповнений! Понад 200 християн із різних церков, а також деякі служителі ВСЦ ЄХБ України приїхали, щоб розділити цю радісну подію з віруючими братами та сестрами м. Лебедина. Крім того, прийшло багато запрошених місцевих гостей, були присутні й представники влади, зокрема, мер міста та голова адміністрації.

На початку урочистого богослужіння диякон церкви Микола Безуглий коротко розповів історію будівництва Молитовного будинку, згадавши про ті перешкоди, що довелося подолати церкві на шляху до своєї мети. Його виступ супроводжувався фотографіями із зображенням важливих етапів процесу будівництва. Також було продемонстровано відеоролик про те, як за чотири роки була збудована нова церква. Протягом цього часу окремі члени церкви, залишивши свої справи, день за днем віддалися на служіння та працювали на будівництві. Лунали слова хвали та подяки Богу за те, що Він провів через усі перешкоди і дарував Свою милість святкувати відкриття нового Молитовного будинку.

Освячення Дому молитви в м. Лебедин

Першим з братів, який звернувся із словом Божим до присутніх, був старший пресвітер по Сумській області Сергій Мазур. А після його проповіді настала найважливіша частина богослужіння – священнодія освячення Молитовного дому. Спочатку братами були зачитані слова Соломонової молитви із Першої книги Царів, після чого вони здійснили молитву з рукопокладенням: В’ячеслав Нестерук (заступник голови ВСЦ ЄХБ), Сергій Мазур (обласний пресвітер Сумщини), Микола Корнієнко (пресвітер помісної церкви м. Лебедин), Микола Пімоненко та Михайло Пімоненко (пастори церков у місті Суми). Також до молитви-освячення приєдналися й інші брати-пресвітери, присутні в залі.

Освячення Дому молитви в м. Лебедині

Потім до слова був запрошений брат Сіммі, пастор з Румунії. А В’ячеслав Нестерук у заключній проповіді особливо звернув увагу на милість Божу, оскільки Господь, незважаючи на останній час, продовжує любити грішника та закликає його примиритися із Собою.

Освячення Молитовного Будинку м. Лебедин

Святкове богослужіння супроводжував піснями хор, також славили Бога місцеві сольні виконавці та гості з м. Дергачі. Потім лунали щирі слова привітання від братів та сестер із Золотоноші, Дніпродзержинська, Дергачів та Сум. Пастори цитували слова зі Святого Письма й бажали церкві не зупинятися на завершенні фізичного будівництва, але спрямовувати увагу на духовне збудування храму, що є набагато важливішим та складнішим процесом.

Освячення Молитовного Будинку м. Лебедин

Також слова привітання висловлювали представники влади, які бажали громаді подальшого процвітання та дякували за соціальну допомогу, надану церквою за цей час у різних виглядах. Потім гостей запросили на святковий обід, що був приготовлений сестрами помісної церкви.

ож, нехай через життя та жертовну посвяту служителів, молоді та всіх інших членів Лебединської церкви, у цьому Домі, ще багато загублених душ зможуть знайти притулок, спасіння у Христі, радість та спокій від зустрічі з Ним. Хай Бог поблагословить братів та сестер мудрістю, щоб вони правильно використовували ті можливості, що Він подарував, а також дасть бажання та наснаги будувати й надалі духовний дім – «Церкву Божу, яку власною кров’ю набув Він».

 

Катерина Безугла
Інформаційний відділ Сумського ООЦ ЄХБ

© All rights reserved.