Відомі люди про Біблію.


У цьому розділі наведено висловлювання відомих людей про Бога та Біблію.

АВРААМ ЛІНКОЛЬН

(Президент США).

Я вірю, що Біблія є найкращим даром Божим людині. Все прекрасне від Спасителя світу нам передається через цю книгу.

Ніколи не кажи, що Господь на твоїй стороні; краще молись за те, щоб тобі самому бути на боці Господа.

ТАРАС ШЕВЧЕНКО

(український поет, художник та письменник)

“Зараз моя єдина втіха – це євангеліє. Я читаю його щодня та щогодини.»

АЛЬБЕРТ ЕЙНШТЕЙН

(фізик, творець теорії відносності)

«Я вірю в Бога як у Особистість і щиро можу сказати, що жодної хвилини свого життя я не був атеїстом.»
«Не можна читати Євангеліє, не відчуваючи дійсної присутності Ісуса, Його Особа пульсує в кожному слові.»
«Правда, я юдей, але променистий досвід Ісуса Назорея справив на мене приголомшливе враження. Ніхто не висловлювався так, як Він. Справді, є тільки одне місце на землі, де ми не бачимо тіні, і ця Особа є Ісусом Христом. У Ньому Бог відкрився нам у найяснішому і зрозумілішому образі. Його я почитаю.
«Людина, яка втратила здатність дивуватися і благоговіти – мертва. Знати, що існує прихована реальність, яка відкривається нам як найвища мудрість і блискуча краса, знати і відчувати це – ось ядро ​​істинної релігійності».

ЧАРЛЬЗ ДАРВІН

(Англійський натураліст, творець теорії еволюції)

«Я ніколи не був атеїстом у сенсі заперечення існування Творця».

«У першу клітинку життя мало бути вдихнуте Творцем.»

«Світ лежить на закономірностях і у своїх проявах представляється, як продукт розуму — це вказівка ​​з його Творця».

КАРЛ МАРКС

(німецький філософ-матеріаліст)

«Поєднання з Христом полягає в тісному і живому спілкуванні з Ним, у тому, що ми завжди маємо Його перед очима і в своєму серці, і пройняті величезною любов’ю до Нього, звертаємо в той же час наші серця до наших братів, яких Він вже зв’язав з нами, за яких Він також приніс Себе в жертву. Таким чином, поєднання з Христом внутрішньо підносить, втішає в стражданнях, заспокоює і дає серце, відкрите людській любові, всьому великому і благородному не через честолюбство, не через прагнення слави, а лише заради Христа.»

ІСААК НЬЮТОН

(Вчений, фізик, математик)

«Небесний Владика керує всім світом, як Володар всесвіту. Ми дивуємося Йому через Його досконалість, шануємо Його і схиляємося перед Ним через Його безмежну владу. Зі сліпої фізичної необхідності, яка завжди і скрізь однакова, не могло б статися жодної різноманітності; і все, відповідне місцю та часу, розмаїття створених предметів, що й складає лад і життя всесвіту, могло статися тільки з думки і волі Істоти самобутньої, яку я називаю Господом Богом.

«Знаємо вчення і Мойсея, і пророків, і Апостолів, і навіть самого Христа. Якщо ми з ними не згодні, ми так само невибачливі як і євреї.»

НАПОЛЕОН БОНАПАРТ

(французький державний діяч, полководець)

«Олександр Македонський, Август Кесар, Карл Великий і сам заснували величезні імперії. А на якій основі відбулися ці творення наших геніальностей? – На основі насильства. Тільки Ісус Христос заснував Свою імперію любов’ю… І будьте певні, що всі вони були справжніми людьми, але ніхто з них не був подібний до Нього; Ісус Христос більше, ніж людина. На відстані тисячі вісімсот років Ісус Христос пред’являє важку для виконання вимогу, яка перевершує всі інші вимоги. Він просить людського серця.

Коли одного разу Наполеон, будучи на острові Св. Єлени, заговорив про великих чоловіків минулого часу і став порівнювати їх із собою, він раптом звернувся до одного зі своїх співрозмовників із запитанням: «Чи можеш ти сказати мені, хто такий був Ісус Христос?». І коли співрозмовник зізнався, що він не мав нагоди подумати про це, Наполеон продовжував: «Мені здається, я розумію дещо в людях, і скажу тобі: все це були люди, і я також людина, але з цим одним не може зрівнятися. ніхто тому, що Ісус Христос був більшим, ніж людина.»

ГАЛІЛЕО ГАЛІЛЕЙ

(італійський фізик, механік, астроном, філософ та математик)

«Священне Писання ніколи не може ні брехати, ні помилятися. Все, що воно каже, абсолютно непорушне. Як воно, так і природа, створені божественним Словом: Біблія – за навіюванням Духа Святого, а природа – до виконання Божественних наказів.»

МАКС ПЛАНК

(Німецький фізик-теоретик, засновник квантової механіки)

«Куди б ми не звертали наші погляди, хоч би яким був предмет нашого спостереження, ми ніде не знаходимо протиріччя між наукою та релігією. Ми, швидше, констатуємо їхню абсолютну гармонію в основних пунктах, особливо в галузі природознавства. Як релігія, так і наука, зрештою шукають істину і приходять до сповідання Бога.»

«Коли релігія та наука сповідують віру в Бога, перша ставить Бога на початку, а друга – наприкінці всіх думок. Релігія і наука не виключають одне одного.»

ЛУЇ ПАСТЕР

(французький мікробіолог, хімік-засновник сучасної мікробіології та імунології)

«Я мислив і вивчав, тому і став віруючим, подібно до бретонського селянина. А якби я ще більше міркував і займався науками, то став би таким віруючим, як бретонська селянка…»

«Нащадки одного чудового дня від душі посміються над дурістю сучасних нам учених-матеріалістів. Чим більше я вивчаю природу, тим більше дивуюся неповторним справам Творця.»

МИКОЛА КОПЕРНИК

(польський астроном, творець геліоцентричної моделі світу)

«Переплетене терпінням моє життя, було однією радістю. Хоча перед величчю Божою я маю зізнатися: Вседержителю! Ми не осягаємо Його. Він великий силою, судом та повнотою правосуддя, але мені здавалося, що я йду слідами Бога. Відчуваю, що недалеко і моя смерть, але це мене не лякає. Всемогутній Бог знайде для мого духу іншу форму буття, поведе мене дорогою вічністю, як веде блукаючу зірку через морок нескінченності. Я сперечався з людьми за правду, але з Богом – ніколи, спокійно чекаючи кінця відміряного часу.

ОЛЕКСАНДР ГЕРЦЕН

(письменник, філософ)

«Євангеліє я читав багато і з любов’ю, слов’янською і в лютеранському перекладі. Я читав без жодного керівництва, не все розумів, але відчував щиру і глибоку повагу до читаного. У першій молодості моєї я часто захоплювався вольтеріанізмом, любив іронію і глузування, але не пам’ятаю, щоб колись я взяв у руки Євангеліє з холодним почуттям. У всі віки, за різних подій я повертався до читання Євангелія, і щоразу його зміст зводив мир і лагідність на душу.»

ІОГАНН ГЕТЕ

(Видатний німецький мислитель, поет)

«Нехай світ прогресує і розвивається скільки завгодно, нехай всі галузі людського дослідження і знання розкриваються до вищого ступеня, ніщо не може замінити Біблію, вона – основа будь-якої освіти і будь-якого розвитку! Людський розум може розросттися скільки завгодно, але вище за велич і моральну культуру християнства, як вони відображені в Євангеліях, він не піде… Я вважаю всі чотири Євангелії безумовно істинними, бо в них проявляється відблиск величі особистості Христа, і в такій формі, в якій тільки Божество могло явити Себе землі. Якщо мене запитують, чи згодна моя натура надати Йому поклоніння, я відповідаю: безумовно. Я поклоняюся Йому як одкровенню вищого принципу моральності.
«Якщо Бог колись приходив на землю, то тільки в Особі Ісуса Христа».
«Євангеліє відбиває від себе сяйво, що походить від особистості Христа.»

БЛІЗ ПАСКАЛЬ

(французький математик, письменник, науковець, філософ)

«Євангеліє дає людині втіху, в якому б становищі і в яких умовах він не знаходився. Христос притягує до Себе все людство. Без вчення Христа в людини будуть пороки та лиха, помилки, морок відчаю та смерть. Виконуючи вчення Христа, люди можуть звільнятися від цього. У Христі вся наша чеснота і блаженство. Без вчення Христа люди з’їли б один одного, світ став би пеклом і розпустився б».

«Тільки Бог може заповнити вакуум у серці кожної людини. Ніщо, зі створеного людиною цей вакуум заповнити не може. Тільки Бог, Якого ми пізнаємо через Ісуса Христа, заповнює цю порожнечу»

«Пізнання Бога без пізнання своєї гріховності призводить до гордості. Пізнання своєї гріховності без пізнання Бога призводить до розпачу. Пізнання Ісуса Христа приводить на вірний шлях, тому що в Ньому знаходимо ми Бога і свою гріховність».

«Є лише три розряди людей. Одні здобули Бога і служать Йому, це люди розумні і щасливі. Інші не знайшли і не шукають Його, ці божевільні та нещасливі. Треті не знайшли, але шукають Його, ці люди розумні, але ще нещасливі.

«Земну науку треба зрозуміти, щоб її полюбити, а Божественну треба полюбити, щоб її зрозуміти».

Без вчення Христа люди заїли б один одного, світ став би пеклом і розпустився б.

КОНРАД АДЕНАУЕР

(перший канцлер ФРН)

«Якщо Христос не живий сьогодні, тоді світ не має взагалі жодної надії. Тільки факт воскресіння дає надію на майбутнє.

ВІЛЬЯМ ШЕКСПІР

(англійський поет та драматур)

«Я вручив мою душу в руки Бога мого, Творця, і абсолютно непохитно вірю в Ісуса Христа, мого Спасителя».

Байрон

(англійський поет)

«Якщо людина може бути Богом, і якщо Бог може бути людиною, то Ісус Христос був тим і іншим».

Генріх Гейне

(німецький поет та публіцист)

«І що то за Книга Біблія! Велична і широка, як світ, що укорінилася в глибинах всесвіту і висхідна до таємничої блакиті небес! Воістину – це Слово Боже, тоді як усі інші книги світу виражають лише своє, людське мистецтво.

«Я вже висловився з приводу перетворення, яке по відношенню до божественних справ сталося у моїй душі. Своїм освяченням я завдячую просто читанню однієї книги. Книги? Так, це стара, дуже стара книга, і цю Книгу називають просто Біблією. З повним правом її називають також Писанням.»

ЧАРЛЬЗ ДІККЕНС

(англійський письменник)

«Я віддав душу свою на Божу милість у Христі Спасителі. »

МАРТИН ЛЮТЕР

(реформатор, релігійний мислитель)

«У всіх сферах життя люди шукають і працюють день і ніч, щоб знайти вірне вирішення питання, що їх займає. Але чому вони залишають осторонь Біблію, як непотрібну? Тим часом ті, хто приймається за читання і вивчення Слова Божого, швидко охоплюють важливість такої Книги, як Біблія.»

ЧАРЛЬЗ ДАРВІН

(Англійський натураліст, творець теорії еволюції)

«Я ніколи не був атеїстом у сенсі заперечення існування Творця».

«У першу клітинку життя мало бути вдихнуте Творцем.»

«Світ лежить на закономірностях і у своїх проявах представляється, як продукт розуму — це вказівка ​​з його Творця».

КАНТ ІМАНУЇЛ

(Німецький філософ, родоначальник класичної німецької філософії)

«Існування Біблії є найбільшим і найвищим благословенням, яке тільки людство коли-небудь зазнало.»

«Усі книги, які я читав, не дали мені тієї втіхи, яку мені дало Слово Боже: «Якщо я піду і долиною смертної тіні – не лякаюся зла, бо Ти зі мною (Пс. 22:4)»
Юнгу Шиллінгу він писав :
«Ви добре робите, що шукаєте заспокоєння в Євангелії, тому що це невичерпне джерело всієї істини, яку розум ніколи в іншому місці не знайде».

РУССО Ж. Ж.

(французький письменник, мислитель)

«Слова Біблії наповнюють мене здивуванням, святість Євангелія говорить моєму серцю. Погляньте на книги філософів, які вони нікчемні проти Біблії. Чи можливо, щоб така дивовижна і водночас проста книга була справою людських рук?»

Майкл Фарадей

(Англійський фізик-експериментатор, хімік)

Знаменитий англійський фізик Майкл Фарадей сидів за письмовим столом та читав Біблію. Увійшовши друг, побачивши Фарадея, що обхопив голову руками, злякано запитав:
«Що з тобою? Ти погано почуваєшся?”
Фарадей відповів:
«О, ні, не це! Я дивуюсь, чому люди вважають за краще блукати в невідомості з багатьох важливих питань, коли Бог подарував їм таку чудову книгу Одкровення?!»

Томас Арнольд

(знаменитий професор Оксфордського університету)

У своїй праці про воскресіння Христа з мертвих написав:
«Нечисленні тисячі людей ретельно досліджували зміст Біблії, книгу за книгою, подібно до сумлінного суду, що вивчає важливу судову справу. Протягом багатьох років це робив і я, хоча не для переконання інших людей, а для свого власного задоволення. Займаючись довгі роки вивченням історії минулих часів і подій, і встановлюючи і зважуючи факти, досліджені вже багатьма іншими вченими, скажу, що я не знаю жодного іншого факту в історії людства більш достовірного і доведеного, ніж дане Богом велике знамення: смерть і воскресіння Христа. »

Роберт Бойль

(відомий англійський фізик, хімік та богослов)

«У порівнянні з Біблією всі людські книги є малими планетами, які своє світло і блиск отримують від Сонця».

ДЖОРЖ ВАШИНГТОН

(Видатний державний діяч, перший президент США)

«Неможливо правильно керувати світом без Бога та Біблії.»

СІМПСОН Д.Я.

(Шотландський хірург, професор)

Один юнак одного разу підійшов до доктора Сімпсона, і хотів зробити йому комплімент про його велике відкриття в медицині (доктор Сімпсон відкрив анестетичні властивості ефіру та хлороформу). Хірург сказав йому: «Молода людина, найбільші відкриття, які я коли-небудь зробив, це по-перше те, що я усвідомив себе грішником, і по-друге, що Ісус Христос є моїм Спасителем…»

КЕПЛЕР

(Великий італійський скульптор, архітектор, художник, поет і мислитель)

«Великий наш Господь і велика Його держава, і премудрості Його немає кінця. Хваліть Його сонце і місяць, зірки і планети — якою б мовою вихваляння не відбувалося. А також ви, свідки Його відкритих істин, і ти, душе моя, оспівуй честь і славу Господу все твоє життя»

ТЕОДОР РУЗВЕЛЬТ

(Президент США).

Майже кожен із тих людей, діяльність якого давала результати, засновував свій життєвий шлях переважно на вченні Біблії.

МАРИНА ЦВЕТАЄВА

(Поетеса).

Що ми можемо сказати про Бога? Нічого. Що ми можемо сказати Богові? Всі.

МАРТТІ ЛАННІ

(Фінський письменник).

Багато хто вірить у Бога, але не багатьом вірить Бог.

КАЗІЄЖ БРАНДИС

(польський письменник)

Насамперед шукали докази існування Бога, нині доводиться шукати докази існування людини.

ЖАК МАРИТЕН

(Французький філософ)

Найбільша заслуга Церкви в тому, що вона є святою, хоча складається з грішників.

БЕНЖАМІН ФРАНКЛІН

(американський державний діяч).

Атеїст — нещасна дитина, яка марно намагається запевнити себе, що не має батька

УІЛЬЯМ КАМІНГС

(американський композитор)

В окопах немає атеїстів.

СТЕФАН ВИШИНСЬКИЙ

(Кардинал).

Люди вирішили, що Бога немає, але їхнє рішення для Бога не є обов’язковим.

ЕМЕРСОН ФІТИПАЛЬДІ

(автогонщик “Формули-1”)

Ісус Христос настільки великий, а я такий малий, що я не маю слів, щоб описати Його. Я точно знаю, що Він радикально змінив перебіг історії нашої цивілізації. Вся історія людства ділиться на дві епохи: до і після Різдва Христового. Ісус – номер один. Він — найвпливовіша і найважливіша людина, яка будь-коли жила на планеті. Якби ми дотримувалися Його вчення хоча б на 20%, світ був би набагато кращим.

Кака

 Футболіст).

Я вірю, що для Ісуса нічого не означає гроші, слава чи успіх. Все це Його подарунок мені. Це Він дав мені талант футболіста. Я справді вірю, що Ісуса не дуже хвилює Кака як футболіст. Його більше турбує Рікардо – хто я як особистість, як людина.

Мені важливо знати, що незалежно від ситуації, доброї чи поганої, є Бог, котрий любить нас. Для мене це дуже важливо. Я мушу сказати Вам зараз, що, на жаль, наші стосунки з Богом були порушені через гріх. Але Бог із любові до нас послав свого єдиного сина Ісуса померти за Вас та за мене, за наші гріхи. Через три дні Ісус воскрес. І він живий зараз. Він Бог нашого життя». 

© All rights reserved.